Tuesday, August 21, 2018

Testimonium Aafke Sonneveld - van den Berg

Geschreven door: Aafke Sonneveld


27 mei 2010: Ooit heb ik wel eens tegen zus Wil gezegd dat het me leuk lijkt om met de zussen te gaan schilderen bij Anneke. Ik met een schildertalent van een 8-jarige wilde ook wel eens wat moois maken en met zn' allen leek me dat heel gezellig. Dat heeft ze in haar oren geknoopt. Nou, gisteren was het dus zover.

Ik liep niets vermoedend in mijn tuin, keek op omdat ik iets hoorde, zag plots 4 zussen met versierde fietsen de tuin binnen komen. Daar alle zussen al eens verwend waren, wist ik dat het nu mijn beurt zou zijn. Volgende maand zijn René en ik 25 jaar getrouwd. Reden voor een zussendag. Ik stond te trillen op mijn benen, ik voelde me toch wel een beetje overvallen.

Na een fietstocht, een heerlijke lunch bij zus Wil en weer een fietstochtje belandden we bij Anneke in 'de kleurkas'. Ze stond ons al op te wachten. Eerst kregen we allemaal koffie of thee en vertelde Anneke wat ze van plan was. E.e.a. was al wel met de zussen voorbesproken. Anneke had 3 doeken waar we een drieluik van zouden maken. Ze hadden met elkaar verzonnen dat we een boom zouden gaan schilderen. Een boom waar persoonlijk dingen in zouden gaan hangen. Ik mocht zelf kiezen: verticaal boven elkaar, horizontaal boven elkaar of verticaal naast elkaar of anders. Het werd verticaal naast elkaar. Eerst moest ik een grove schets maken van een boom. Je weet hoe een 8-jarige dat doet…. Een beetje hulp was dus nodig. Maar… al gauw ging het op een echte boom lijken.

Zus Marjo ging vervolgens de boom schilderen. Zussen Gretha, Gerarda en Wil en ikzelf schilderden de dingen aan de takken van de boom. Dingen die bij mij hoorden zoals: een kok met een koksmuts, een hark en een schop, druiven, een kip, een konijn, het teken van geloof hoop en liefde, het Nieuwe Ranklogo een in de boom hangende hangmat met een boek en een wijntje ernaast, een advocaatje met slagroom en nog meer.

Na iets meer dan 2 uur waren we klaar en moesten de witte vlakken nog ingeschilderd worden. Dat deden we met zijn allen. We kozen voor een mooie lichtgele kleur. Daarna werd er nog het één en ander bijgewerkt, zoals een paar kleine takjes erbij en klaar waren we. Een echt kunstwerk gemaakt door 5 Bergies. En wat een voorrecht dat het bij mij straks onder de veranda in de tuin mag hangen…….


Wat zal ik daar nog lang van genieten!


Zussen en Anneke, bedankt!


Aafke Sonneveld
 

De Kleurkas

de kleurkas 's-gravenzande

Anneke Verrips beschikt over haar eigen atelier 'de Kleurkas'. Gelegen in het Westland te 's-Gravenzande. In 'de Kleurkas' geeft Anneke haar workshops & cursussen.

Lees meer..

Testimoniums

nieuws anneke verrips


Lees meer..

Portfolio Anneke Verrips

Galerij Anneke Verrips

Anneke verwerkt in haar schilderijen vaak laagjes zijdevloiepapier. Deze gekreukelde lagen, die rijk aan kleur zijn vormen de basis voor een schilderij dat afgemaakt wordt met acrylverf.

Bekijk hier haar series..

 

Cursussen & Workshops

schilder cursussen schilder workshops

Anneke geeft teken- en schildercursussen. Ook is het mogelijk om met een groep vrienden, familie of met een bedrijf, een creatieve en gezellige workshop te boeken.

Lees meer..