Tuesday, August 21, 2018

Stichting Wigwam Vallei

Workshop voor stichting Wigwam Vallei in Limburg 2009

Op dinsdag 28 juli 2009 reisde Anneke af naar Heel in Limburg en verzorgde een workshop voor stichting Wigwam Vallei Nederland. Deze stichting organiseert activiteiten voor kinderen met een beperking. Een van haar speerpunten is het aanbieden van wigwamvakanties aan gezinnen met één of meerdere kinderen met een beperking.

Meer informatie over deze stichting is te vinden op : www.wigwamvakanties.nl

 

Uitgangspunt voor deze workshop was het beeldend werk van de Britse kunstenaar Andy Goldsworthy. Goldsworthy maakt landschaps-natuurkunst. Opvallend is dat hij alleen gebruik maakt van materialen uit de natuur ( dus bijv. geen spijkers om iets vast te zetten maar doornen of water, spuug of bindbladeren), en dat hij werkt met de wisseling van de seizoenen en de getijden: licht/donker, zomer/winter, eb/vloed, vorst/dooi, zon/schaduw, etc.

De tieners en hun begeleiders werden geinstrueerd door een kort filmpje en vertrokken  naar het bos om materiaal te verzamelen voor hun 'natuurbeeld'. Er werden takken, bladeren, bessen, vruchten, mos en doornen ingezameld die vervolgens gecombineerd werden met een stuk ( vermolmde) boomstam.

 

Zelfs de tieners met meervoudige handicaps konden hun eigen specifieke bijdrage leveren aan het geheel, en aan het eind van de workshop werden ouders en medewerkers verrast door een aantal kwalitatieve hoogstandjes.
 

 

Workshop voor stichting Wigwam Vallei in Limburg 2010


Ook dit jaar bezocht Anneke locatie Heel van de stichting Wigwam Vallei om workshops te geven aan kinderen met een beperking.
Deze keer maakten de kinderen van natuurlijke materialen een slinger.
 

 

De Kleurkas

de kleurkas 's-gravenzande

Anneke Verrips beschikt over haar eigen atelier 'de Kleurkas'. Gelegen in het Westland te 's-Gravenzande. In 'de Kleurkas' geeft Anneke haar workshops & cursussen.

Lees meer..

Testimoniums

nieuws anneke verrips


Lees meer..

Portfolio Anneke Verrips

Galerij Anneke Verrips

Anneke verwerkt in haar schilderijen vaak laagjes zijdevloiepapier. Deze gekreukelde lagen, die rijk aan kleur zijn vormen de basis voor een schilderij dat afgemaakt wordt met acrylverf.

Bekijk hier haar series..

 

Cursussen & Workshops

schilder cursussen schilder workshops

Anneke geeft teken- en schildercursussen. Ook is het mogelijk om met een groep vrienden, familie of met een bedrijf, een creatieve en gezellige workshop te boeken.

Lees meer..