Tuesday, August 21, 2018

Abrams Well - Kenia


2007:
Enige tijd geleden doneerden Mark en Anneke Verrips geld voor een waterput in Mpeketoni. Mpeketoni is een gebied zo groot als de provincie Utrecht,  aan de kust in Kenia, waar de 's-Gravenzander Wim van den Burg ontwikkelingsprojecten initieert.

Omdat het geld voor de waterput geschonken is door de gasten van het 50-ste verjaardagsfeest van Mark, krijgt de waterput de toepasselijke naam: Abrams Well.

Anneke Verrips maakte het ontwerp voor de waterput. Dit ontwerp wordt uitgevoerd door de lokale bevolking, en in augustus 2008 zal Anneke de laatste hand aan de put leggen door hem te beschilderen.

2008:
Op 16 en 18 augustus 2008 heeft Anneke Verrips gewerkt aan de waterput in Uzida in Mpeketoni in Kenia. Het ontwerp was door de fundi's ( de bouwlieden) nauwkeurig uitgevoerd. Samen met twee locals: Janko en Peter werkte zij de eerste dag aan het in cement opbrengen van letters en sterren op Abram's Well. De tweede dag werd de put geschilderd.

Francis Gitari Mwai, de eigenaar van de shamba waar de put op staat, en zijn vrouw, zorgden die dagen voor thee en pannekoeken. Ook hun kinderen en andere buurkinderen waren vaak aanwezig om een handje te helpen of wat te zingen. Aan het eind van de eerste dag kreeg Anneke een levende kip kado van de vrouw van de boer. Aan het eind van de tweede dag schonk een buurvrouw een haan.

Op de derde dag, dinsdag 19 augustus, werd de put officieel geopend met een kleine ceremonie. De openingshandeling bestond uit het naar boven takelen van een emmer water en die uit te gooien naast de put. Daarna werd er een bananenboom door Mark en Anneke Verrips gepoot op de plaats waar het water van de put wegloopt de grond in. Enige buren hielden een toespraak en de kinderen dansten en zongen. Anneke en Mark zongen op hun beurt voor de mensen daar. Weer werd hen een kip aangeboden. Het was een ontroerend moment.

Onder de naam Abram's Well staat de tekst:  count the stars….so will your offspring be.
Dit verwijst naar het verhaal van Abraham in de bijbel die naar de sterren kijkt. God geeft hem een belofte: jouw nageslacht zal, net als de sterren, ontelbaar zijn. Een put betekent water, en water is de belofte voor leven, dus voor nageslacht. Ook verwijst, zoals eerder vermeld, de naam van de put naar de 50ste verjaardag van Mark Verrips. Wanneer iemand 50 jaar wordt, heeft hij 'Abraham' gezien. Tevens is Abram de tweede naam van Wim van den Burg, de initiatiefnemer van de projecten.Klik op de foto's om te vergroten..

  

De Kleurkas

de kleurkas 's-gravenzande

Anneke Verrips beschikt over haar eigen atelier 'de Kleurkas'. Gelegen in het Westland te 's-Gravenzande. In 'de Kleurkas' geeft Anneke haar workshops & cursussen.

Lees meer..

Testimoniums

nieuws anneke verrips


Lees meer..

Portfolio Anneke Verrips

Galerij Anneke Verrips

Anneke verwerkt in haar schilderijen vaak laagjes zijdevloiepapier. Deze gekreukelde lagen, die rijk aan kleur zijn vormen de basis voor een schilderij dat afgemaakt wordt met acrylverf.

Bekijk hier haar series..

 

Cursussen & Workshops

schilder cursussen schilder workshops

Anneke geeft teken- en schildercursussen. Ook is het mogelijk om met een groep vrienden, familie of met een bedrijf, een creatieve en gezellige workshop te boeken.

Lees meer..