Tuesday, August 21, 2018

Biografie

Na haar opleiding tot docente tekenen
(in 1981 afgestudeerd aan de SOL in Utrecht),
heeft Anneke zich steeds meer toegelegd op
het maken van eigen werk. Vanuit haar fascinatie
voor gemengde techniek heeft zij een eigen
unieke werkwijze ontwikkeld die acrylcollage
wordt genoemd. Doeken worden beplakt
met zijdevloeipapier en vervolgens met
acrylverf beschilderd.anneke_verrips

Haar werk vertoont vaak kaleidoscopische trekken: een bont geheel van kleinere en grotere abstracte gekleurde vlakken afgewisseld met realistisch geschilderde delen. Op het doek geboetseerde stukken stof versterken bovendien het gevoel van drie-dimensionaliteit.

Anneke werkt doorgaans een tijd lang binnen een bepaald thema. Dat levert boeiende series op met een sterk onderlinge verwantschap. Zij maakte onder andere schilderijen over Kenia, de havens van Rotterdam, de kassen en producten van het Westland en de portretserie Antillianen en Kenianen, de serie Wadi Rum: schilderijen over deze woestijn in Jordanië, en Boeiend Zuid-Afrika wortelen en nestelen en dierenvrienden.

Momenteel werkt zij aan een serie you don't get what you see
In haar eigen atelier De Kleurkas en op de VU Westland in 's-Gravenzande worden regelmatig cursussen en workshops gegeven.

 

 

 


 

De Kleurkas

de kleurkas 's-gravenzande

Anneke Verrips beschikt over haar eigen atelier 'de Kleurkas'. Gelegen in het Westland te 's-Gravenzande. In 'de Kleurkas' geeft Anneke haar workshops & cursussen.

Lees meer..

Testimoniums

nieuws anneke verrips


Lees meer..

Portfolio Anneke Verrips

Galerij Anneke Verrips

Anneke verwerkt in haar schilderijen vaak laagjes zijdevloiepapier. Deze gekreukelde lagen, die rijk aan kleur zijn vormen de basis voor een schilderij dat afgemaakt wordt met acrylverf.

Bekijk hier haar series..

 

Cursussen & Workshops

schilder cursussen schilder workshops

Anneke geeft teken- en schildercursussen. Ook is het mogelijk om met een groep vrienden, familie of met een bedrijf, een creatieve en gezellige workshop te boeken.

Lees meer..